Stegt flæsk og persillesauce

Ingredienser:

– Fersk flæsk

– 1 spsk. mel (måske mere)

– 2 spsk Lurpak

– Kartofler

– Salt og Peber

– Lidt honning og et meget lille drys Aromat

– 1/4 L Cremefine

– 1 dusk frisk persille

– Olie og Lurpak

(Hvis paneret)

– 1 Æg

– 5 dl. rasp

– 1 tsk. Salt

– 1 Boullionterning af svin

– 1 tak. Honning

Fremgangsmåde:

– Bank livet ud af flæsken med en kødhammer

– Strø med salt og peber

– Skræld kartoflerne og skær dem i halve, sæt dem i kog med 1 tsk. Salt

– Steg flæsket på begge sider LÆNGE helt til de er mørkebrune

– Læg dem inen forvarmet ovn på 100 grader i et ikdfast fad

– Hæld stegefedt fra til saucen

– Varm Boullionterning og ca. 1/2 L vand og stegefedt op i en gryde

– Lun Lyrpak og bland med melet så det bliver til en fedtet ensartet masse

– Bland det i Boullion sammen med Honning, persielle, fløde, honning, salt og peber, kog op til en tyk fed sauce

(ved Panerede flæskestykker)

– Pisk æg i en lille skål

– Hæld rasp/Pankorasp i en lille skål

– Vend kødet først i æg også rasp blandet med salt og peber

– Steg i Olie og Lurpak til der er en sprød skorpe

– Vend så flæsket og steg på anden side

Serveres dampende varm med en kølig drik, evt. Et glas øl eller vin eller sågar Cola til

VIGTIGT…! Lav rigeligt flæsk – thi der skal være NOK!

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *