Stegt flæsk og persillesauce
Ingredienser:
– Fersk flæsk
– 2 spsk Lurpak
– Kartofler
– Salt og Peber
– Lidt honning og et meget lille drys Aromat
– 1/4 L Cremefine
– 1 dusk frisk persille
– Olie og Lurpak
(Hvis paneret)
– 1 Æg
– 5 dl. rasp
– 1 tsk. Salt
– 1 Boullionterning af svin
– 1 tak. Honning
Fremgangsmåde:
– Bank livet ud af flæsken med en kødhammer
– Strø med salt og peber
– Skræld kartoflerne og skær dem i halve, sæt dem i kog med 1 tsk. Salt
– Steg flæsket på begge sider LÆNGE helt til de er mørkebrune
– Læg dem inen forvarmet ovn på 100 grader i et ikdfast fad
– Hæld stegefedt fra til saucen
– Varm Boullionterning og ca. 1/2 L vand og stegefedt op i en gryde
– Lun Lyrpak og bland med melet så det bliver til en fedtet ensartet masse
– Bland det i Boullion sammen med Honning, persielle, fløde, honning, salt og peber, kog op til en tyk fed sauce
(ved Panerede flæskestykker)
– Pisk æg i en lille skål
– Hæld rasp/Pankorasp i en lille skål
– Vend kødet først i æg også rasp blandet med salt og peber
– Steg i Olie og Lurpak til der er en sprød skorpe
– Vend så flæsket og steg på anden side
Serveres dampende varm med en kølig drik, evt. Et glas øl eller vin eller sågar Cola til
VIGTIGT…! Lav rigeligt flæsk – thi der skal være NOK!






