Honningstegt Dåkalvefilet Alá Avi
– Med mandler i rødvinssauce, hertil flødekartofler og coleslawsalat
Honningstegt Dåkalvefilet
6
servings45
minutes2
hoursIngredients
Ingredienser:
– Filet af vildt, vaccumpakket
– 1 dl. Flydende honning
– Olie/smør
– Timian og rosmarin
– Salt og Peber
– 1 dl. Rødvin
– Svampe
– 2 dl. Madlavningsfløde
– Saucejævner og kulør
– 1 håndfuld mandelflager
– 1 sousvide eller en gryde med vand
Directions
- Fremgangsmåde:
- Sousvide kødet i ca. 1 time pr. Kg. Kød ved ca. 54 grader.
- Tag olie/smør på panden og brun kødet ved høj varme fra start (det skal syde).
- Drys timian, rosmarin, salt og peber, samt mandelflager hen over kødet og hæld honningen forsigtigt hen over.
- Når der er god fast stegeskorpe, tilsættes madlavningsfløde, kulør, rødvin og svampe.
- (Pas på ikke at stege for længe).
- Tag kødet af panden og tilsæt jævning, bag saucen op til den er godt tyk, så den kan fæstne på kødet.
- Læg kødet tilbage i saucen på panden og hæld saucen op over den så den bliver indhyllet.
- Hviles i ca. 10 min og udskæres til servering.
- Serveres med ønsket tilbehør.