Dyrekølle i ”Fru Römertopf” Alá Avi
Rådyr/Krondyr/Dåvildtkølle
i ”Fru Römertopf” Alá Avi
Course: Hovedret14
servings30
minutes5
hoursSå fik jeg kreeret den bedste bukke kølle nogensinde Den fik lov at tage mødommen for min helt nye “Römer Toph” – først i saltlage i tre timer, så efterfølgende i ovnen i 5 timer ved 80 grader imens familien hyggede i zoo og i 1 time ved 180, sammen med kartoflerne. Det var fantastisk.
Ingredients
To små gulerødder
4 waldnødder
2 spsk. Olie
Smør (Lurpak)
10 cm. Porrer
Lidt chilli
1/2 tsk. Ingefær 1 stort løg
2 fed hvidløg
Peber
Frisk Timian
Frisk Basilikum
Frisk Rosmarin
5×5 cm. Knoldselleri
5 champinon
Bacon i tern
Bacon i slices
1 mørk øl
Directions
- Hak alle grøntsager og læg dem i bunden af stegesoen.
- Fyld køllen op indvendigt med bacon tern og krydderurter.
- Beklæd køllen med Lurpak smør stykker, bacon slides og drys hakkede waldnødder hen over.
- Læg stegen i soen og hæld øllen henover og læg låg på. Stil soen i en kold ovn og lad den stege i 5 timer ved 80 grader. Til sidst en time ved 180 grader.
- Husk at lade stegen hvile inden du skærer den ud, for mig passede det fint med tiden det tog for mig, at lave opbagt sauce af væden fra stegen.