Panang af kanin
Retten kan serveres med frisk kogte ris, nudler eller/og Spidskålssalat.
Spises med pinde eller gaffel.
Panang af kanin
Course: Uncategorized4
kuverter30
minutes40
minutesIngredients
500-600 g. Kaninkød/fasankød/kyllingekød Oksemørbrad eller andet kød.
2-3 cm. Panang Karry Pasta (købes i Thaishop eller Bilka) Kig på farven alt efter hvor stærk du vil have din smag. Jeg plejer at lave tre cm. “pølse” på en grydeske.
2 Spsk. Madolie
2 Dåser Kokosmælk
1 dåse Bambus skud
2 spsk. Palmesukker eller almindelig rørsukker
2 Spsk. Fiskesauce (købes i Thaishops eller Bilka)
2 Spsk. Svampesauce (mushroomsauce en glas flaske sort “klisteragtigt” masse)
10 Blade af frisk Basilikum
1 Rød snackpeber (skæres i strimler)
6 Kaffir Limeblade (købes i Thaishop eller Bilka, man kan både få dem friske, frosne eller tørrede)
1/2 kop Cashewnødder
1/2 tsk. Ingefær
Directions
- Opvarm Olien i en WOK, eller wokligende pande/gryde.
- Steg Karrypastaen sammen med madolien. Her er det vigtigt, at “brænde” karry´en af ved forholdsvis høj varme (ca. 1 minut), så “bitterheden” forsvinder. Husk aldrig at holde ansigtet hen over komfuret, i denne process, da det er meget stærke dampe det afgiver, som kan rive i lungerne længe efter.
- æld Kokosmælken, fiskeolien, svampesaucen i og rør rigtig godt rundt, så du får en jævn blanding.
- Tilsæt de fint skårede kødstrimler jævnt, sørg for at der er afstand imellem kødstykkerne, så det ikke klumper sammen Lad blandingen “simre” til kødet får en lys farve.
- Tilsæt nu Basilikum,rørsukker, bambusskud og Kaffir Limeblade – rør godt rundt, så smagen fordeler sig. Hvorefter du tilsætter strimler af Snackpeber og cashew nødder, jævnt fordelt.
- Nu skal retten simre i ca. 10 minutter.