Vildtgryde ala’ Avi af Dådyr og Rådyr
Vildtgryde ala’ Avi af Dådyr og Rådyr
Course: Hovedret8
servings45
minutes3
hoursIngredients
– 2 Løg
– 3 fed Hvidløg
– 1/4 Knoldselleri
– 2 store Gulerødder
– 2 dåser Cocktailpøler
–
– 1 håndfuld Cashew nødder eller mandelflager
– 3 Pastinak
– 2 Persillerødder
– 3 Jordskokker
– 1/2 Porrer
– 1 håndfuld kantareller
– 2 spsk. Algave sirup
– 1/2 L Piske Fløde
– 1 stor Rødbede
– Salt og Peber
– Frisk Timian, Rosmarin, Basilikum
– 1 Mørk øl
– 1 spsk .Panang Currypasta
– 1 håndfuld Cashew Nødder
– 1 moden Banan
– 2 spsk. Svampesauce
– 2 spsk. Fiskesauce
– 150 g. Bacon tern
– 200 g. Dådyrkølle
– 300 g. Rådyrkølle
– 1 håndfuld Blåbær
– 1/2 Æble
– 50 g. Smør
– 1/3 dl. Olie
– Kulør efter behag
Directions
- Skær køllerne i små tern af 1×1 cm.
- Steg Curry pasta og “brænd den godt af i 1/2 delen af olien, herefter tilsættes smør og kød, sammen med bacon. Når alt kød er godt stegt, hælder du 1/2 øl hen over og lad det simre lidt, til alkohold er ude af massen.
- Hak alle grøntsager i meget små tern
- øm gryden for kød og steg grøntsagerne i væden.
- år grøntsagerne er stegt godt, blandes kødet i gryden.
- Tilsæt resten af øllen og resten af ingredienserne bortset fra Fløden og lad retten simre i mindst 30 minutter.
- Tilsæt fløden og lad retten færdigkoge i 15 minutter.
- Retten serveres men nye kartofler nykogte ris, helst gloende varm og gerne med “sødt og surt” til f. Eks. I form af asier og rødbeder.
- Man KAN med fordel tilberede retten dagen før den skal serveres, da den smager bedst, når den har “trukket et døgn i køleskab.
- Held og lykke – lav endeligt rigeligt, da den kan nydes helt op til 3 dage efter…!
- Eller nedfryses til senere brug.









