Saltlage til røgning af kød og stege i lage

Saltlage til røgning af kød og stege i lage

Recipe by Avi AbelsenCourse: Garvning af skind
Servingsservings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calorieskcal

Ingredients

  • To gulerødder

  • 4 waldnødder

  • 10 cm. Porrer

  • Lidt chilli

  • 1/2 tsk. Ingefær

  • 1 stort løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 mørk øl

  • 500 g. Salt

  • 30 g.sukker

  • 2 spsk. honning

  • 150 g. Nitritsalt (kan udelades)

  • 8 L vand

  • Peber

  • Frisk Timian

  • Frisk Basilikum

  • Frisk Rosmarin

  • 1 Appelsin

  • 1 tsk. Sesamfrø

  • 1tak. Kokosmel

  • 5×5 cm. Knoldselleri

Directions

  • Det hele hakkes og koges – køles derefter helt af, kødet kan nu ilægges
  • Steg: (3 timer).
  • Røgede kød: ca. 3 dage inden det røges, dos skal det tørre i et døgn fra det tages op af lagen til det røges. Det er meget vigtigt at kødet er helt tørt udenpå inden det lægges til rygeovnen. (Du kan også fint anvende en kuglegrill, en kasse, et gammelt køleskab/fryser, hvor der er lavet lufthuller i top og bund – eller andet alternativt)

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *