Saltlage til røgning af kød og stege i lage
Saltlage til røgning af kød og stege i lage
Course: Garvning af skind30
minutes40
minutesIngredients
To gulerødder
4 waldnødder
10 cm. Porrer
Lidt chilli
1/2 tsk. Ingefær
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 mørk øl
500 g. Salt
30 g.sukker
2 spsk. honning
150 g. Nitritsalt (kan udelades)
8 L vand
Peber
Frisk Timian
Frisk Basilikum
Frisk Rosmarin
1 Appelsin
1 tsk. Sesamfrø
1tak. Kokosmel
5×5 cm. Knoldselleri
Directions
- Det hele hakkes og koges – køles derefter helt af, kødet kan nu ilægges
- Steg: (3 timer).
- Røgede kød: ca. 3 dage inden det røges, dos skal det tørre i et døgn fra det tages op af lagen til det røges. Det er meget vigtigt at kødet er helt tørt udenpå inden det lægges til rygeovnen. (Du kan også fint anvende en kuglegrill, en kasse, et gammelt køleskab/fryser, hvor der er lavet lufthuller i top og bund – eller andet alternativt)