Fond af vildt
Fond af dåvildt/Kronvildt/Sikavildt/Råvildt – til brug for ekstra god smag i diverse saucer, samt marinerede ribs:
Ingredienser:
– vildtben (alt kan bruges).
– Salt og peber i gode mængder
– Grøntsager som rodfrugter, porrer, løg ect.
– Vand i en kæmpe gryde (min var 20 L).
Fremgangsmåde:
– Steg kødet let i lidt olie og smør, til de er brunede godt af, og tag dem op steg så grøntsagerne
– Hæld koldt vand ved (ca.7 L)
– Læg benene i vandet i gryden og lad koge i ca. 3-4 timer og tag benene op. Krydr dem og steg dem i ovnen.
Derefter koger gryden videre ca.10-12 timer så det ender med kun at være ca. 2 L
– Køl ned og tag fedtet fra (medmindre du vil have det med, så skal det nok pakkes ned varmt i beholdere.
– Si fond fra og frys ned, kan tages op efterfølgende og bruges i diverse saucer, eller som andet væske.
Mums



