Fond af vildt

Fond af dåvildt/Kronvildt/Sikavildt/Råvildt – til brug for ekstra god smag i diverse saucer, samt marinerede ribs:

Ingredienser:

– vildtben (alt kan bruges).

– Salt og peber i gode mængder

Grøntsager som rodfrugter, porrer, løg ect.

– Vand i en kæmpe gryde (min var 20 L).

Fremgangsmåde:

– Steg kødet let i lidt olie og smør, til de er brunede godt af, og tag dem op steg så grøntsagerne

– Hæld koldt vand ved (ca.7 L)

– Læg benene i vandet i gryden og lad koge i ca. 3-4 timer og tag benene op. Krydr dem og steg dem i ovnen.

Derefter koger gryden videre ca.10-12 timer så det ender med kun at være ca. 2 L

– Køl ned og tag fedtet fra (medmindre du vil have det med, så skal det nok pakkes ned varmt i beholdere.

– Si fond fra og frys ned, kan tages op efterfølgende og bruges i diverse saucer, eller som andet væske.

Mums

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *