|

Lammekølle ala’ Avi

Lammekølle ala’ Avi

Recipe by Avi AbelsenCourse: Hovedret, Mormor-Mad
Servings

10

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

3

hours 
Calorieskcal

Ingredients

  • – 1 stk udbenet lammekølle

  • – 2 fed hvidløg

  • – 1 løg

  • – 1 knivspids kanel

  • – salt og peber

  • – to revne gulerødder

  • – 1/4 revet hvidkål

  • – 1/2 kop mandler

  • – 1/2 kop cashewnødder

  • – 1 pærer

  • – 3 dl god hvidvin

  • – 4dl koldt vand

  • – en håndfuld frisk persille

  • – 10 blade basilikun

  • – tre “totter” rosmarin

  • – ti stængler timian

Directions

  • riv gulerødder og kål fint i strimler og læg dem i bunden af stegesoen
  • udben køllen og stik ned i køllen med spidsen af en kniv og put strimler af hvidløg der ned i og bred den ud med oversiden nedad, så det inderste vender opad
  • drys 1/2 hakket timian, mandler og cashewnødder, løg, kanel, basilikum og persille henover køllens indvendige side
  • vend køllen om og fold den godt sammen og bind den med madsnor, så den bliver holdt helt tæt sammen
  • læg den ned i stegesoen og drys de sidste nødder, løg og krydderurter henover
  • hæld forsigtigt hvidvinen hen over stegen, pas på at nødderne ikke falder af
  • hæld vandet ned ved siden af stegen
  • giv den en omgang tæsk i 3 timer ved 120 grader i en kold ovn – efter 3 timer skrues op på 200 grader og steges færdig i en time, så overfladen bliver sprød.
  • Namme – Nam !!! Det smager helt vildt godt!

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *