Lammekølle ala’ Avi






Lammekølle ala’ Avi
Course: Hovedret, Mormor-Mad10
servings30
minutes3
hoursIngredients
– 1 stk udbenet lammekølle
– 2 fed hvidløg
– 1 løg
– 1 knivspids kanel
– salt og peber
– to revne gulerødder
– 1/4 revet hvidkål
– 1/2 kop mandler
– 1/2 kop cashewnødder
– 1 pærer
– 3 dl god hvidvin
– 4dl koldt vand
– en håndfuld frisk persille
– 10 blade basilikun
– tre “totter” rosmarin
– ti stængler timian
Directions
- riv gulerødder og kål fint i strimler og læg dem i bunden af stegesoen
- udben køllen og stik ned i køllen med spidsen af en kniv og put strimler af hvidløg der ned i og bred den ud med oversiden nedad, så det inderste vender opad
- drys 1/2 hakket timian, mandler og cashewnødder, løg, kanel, basilikum og persille henover køllens indvendige side
- vend køllen om og fold den godt sammen og bind den med madsnor, så den bliver holdt helt tæt sammen
- læg den ned i stegesoen og drys de sidste nødder, løg og krydderurter henover
- hæld forsigtigt hvidvinen hen over stegen, pas på at nødderne ikke falder af
- hæld vandet ned ved siden af stegen
- giv den en omgang tæsk i 3 timer ved 120 grader i en kold ovn – efter 3 timer skrues op på 200 grader og steges færdig i en time, så overfladen bliver sprød.
- Namme – Nam !!! Det smager helt vildt godt!