Lille langtidsstegt køllesteg i stegeso

Ingredienser:

– 2 fed hvidløg

– 1 øl

– 1/2 pk lurpak smør

Lille køllesteg

– 1 1/2 pk. Bacon

– 1 stort løg

– 1/8 del spidskål

– 4 gulerødder

– 1/2 kop græskarkerner

– Basilikum

– Timian

– 4 tsk. Brombærsyltetøj

– 2 tsk. Honning

– Salt og peber

– 1 dl. Piskefløde

– 1 æble

Fremgangsmåde:

– fyld fru Römertoph op med koldt vand

– Hak alle grøntsager og æblet fint, bortset fra hvidløg

– Finpuds køllestegen

– Stik huller hele vejen igennem stegen, ca. med 3 cm. Imellem, stik hhv. tynde smørstænger og hvidløgsstænger ned igennem stegen (tryk fingeren igennem først).

– Drys krydderierne over stegen

– Beklæd stegen med bacon, så den er dækket helt

– tøm vandet ud af stegesoen og fyld grøntsagerne deri

– læg bacon ud ovenpå grøntsagerne og læg til sidst stegen øverst

– læg smørklatter oven på og drys græskarkernerne ovenpå

– hæld resten af løg/hvidløg/krydderier over

– hænd meget forsigtigt øllen ud over stegen – pas på ikke at noget “falder af”

– nu tilsættes honning og brombærmarmelade sådan lidt rundt omkring i siden af stegen

Læg låg på og sæt hele herligheden i en kold ovn på 150 grader i 4 timer – skru derefter ned på 80 grader i en time.

– Tag stegen op og læg den under et rent klæde

– Si væden fra stegen op i en lille gryde

– Form en smørbolle ved at blande smeltet smør med mel i en jævn “kugle” som nu skal smelte og danne en lækker sauce

– kog saucen op, så den jævnes og tilsæt fløden

Nydes med ris/kartofler/kålsalat og et glas god tempereret rødvin

Bon appetit

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *