Lille langtidsstegt køllesteg i stegeso
Ingredienser:
– 2 fed hvidløg
– 1 øl
– 1/2 pk lurpak smør
– 1 1/2 pk. Bacon
– 1 stort løg
– 1/8 del spidskål
– 4 gulerødder
– 1/2 kop græskarkerner
– Basilikum
– Timian
– 4 tsk. Brombærsyltetøj
– 2 tsk. Honning
– Salt og peber
– 1 dl. Piskefløde
– 1 æble
Fremgangsmåde:
– fyld fru Römertoph op med koldt vand
– Hak alle grøntsager og æblet fint, bortset fra hvidløg
– Finpuds køllestegen
– Stik huller hele vejen igennem stegen, ca. med 3 cm. Imellem, stik hhv. tynde smørstænger og hvidløgsstænger ned igennem stegen (tryk fingeren igennem først).
– Drys krydderierne over stegen
– Beklæd stegen med bacon, så den er dækket helt
– tøm vandet ud af stegesoen og fyld grøntsagerne deri
– læg bacon ud ovenpå grøntsagerne og læg til sidst stegen øverst
– læg smørklatter oven på og drys græskarkernerne ovenpå
– hæld resten af løg/hvidløg/krydderier over
– hænd meget forsigtigt øllen ud over stegen – pas på ikke at noget “falder af”
– nu tilsættes honning og brombærmarmelade sådan lidt rundt omkring i siden af stegen
Læg låg på og sæt hele herligheden i en kold ovn på 150 grader i 4 timer – skru derefter ned på 80 grader i en time.
– Tag stegen op og læg den under et rent klæde
– Si væden fra stegen op i en lille gryde
– Form en smørbolle ved at blande smeltet smør med mel i en jævn “kugle” som nu skal smelte og danne en lækker sauce
– kog saucen op, så den jævnes og tilsæt fløden
Nydes med ris/kartofler/kålsalat og et glas god tempereret rødvin
Bon appetit





