Fish and chips Ala Avi
Ingredienser:
– Fisk Hellefisk/Torsk eller sej filet
– Bage Kartofler
– Salt og peber
– Rasp
– Panko rasp
– Æg
Fremgangsmåde:
– Dagen før skal kartoflerne skrælles og skæres i tynde strimler, herefter fryses de ned
(Jeg glemte det så jeg måtte give dem meget varme)
– Varm frituregryden op til 170 grader
– Snit fiskefileterne i tykke strimler af ca. 10 cm.
– Pisk æg med en gaffel
– Bland Salt peber, rasp og Pankorasp (evt. Krydderier) godt i en skål.
– Vend fisken først i æg, så i raspblandingen
– Dybsteges i ca.6-8 minutter og sættes i en ovn ved 50 grader for at holdes varm.
– Temperaturen skal nu justeres til 190 grader og Tag så de frosne kartoffelstænger op og dybsteg dem i 11-16 minutter.
Serveres med mayo, remulade, ketup eller andet godt dyppelse.
Jeg ved at det ikke er direkte sundt med friture, men hvis det ikke sker fornofte, samt alternativet er BurgerKing eller Mc Donalds, så smager dette MEGET bedre (sønnikes udtalelse).
Husk at være sød ved dine medmennesker, så kommer der måske “godt igen” – hvis man selv er venlig og gavmild, kan man selv være heldig at blive velsignet.
Jeg indrømmer at denne fisk er noget helt særligt for mig, da jeg tydeligt husker min nu nyeligt afdøde far, sidde midt om natten, med den frosne hellefisk, en stor kniv og en skive rugbrød med tandsmør – Han var meget glad for mad!
Lav endeligt rigeligt – for det smager Himmelsk!





