Nakkefilet i Fru Römertoph Alá Avi
UHA…! Den steg blev virkelig god – saucen ligeså!





Nakkefilet af gris stegt i Fru Römertoph i 6 1/2 time ved 100 grader alm. ovn.(man kan jo vælge vildsvin hvis man kan skaffe det)
Course: Hovedret, Mormor-Mad10
servings30
minutes6
hours30
minutesIngredients
– Nakkefilet af gris
– Mørk øl (min var 1/2 stor Grimbergen)
– Skalotteløg
– Porrer
– Forårsløg
– Gulerødder
– Limefrugt
– Rødløg
– Knoldselleri
– Pastinak
– Mandler
– Timian og Rosmarin, Salt og Peber
– Honning (til saucen)
– Boullionterning (til saucen)
– Smør (til saucen)
– Mel (til saucen)
– Kulør (til saucen)
– Fløde (til saucen og først til sidst)
Directions
- Snit alle grøntsagerne groft og læg i stegesoen
- Læg stegen oven på og hæld øl hen over og lag stå ovnen i 6 1/2 time ved 100 grader
- Tag kødet op og læg i et rent viskestykke/håndklæde (endelig ikke sølvpapir)
- Si indholdet fra stegesoen ned i en saucegryde
- Varm 50 g. smør op til det er blødt og bland det med 3 spsk. mel, til det er en jævn fast bolle, som så smæltes indholdet fra stegesoen
- Tilsæt kulør og kog saucen op til en tyk jævn masse
- Serveres med frisk kogte kartofler, asier og spidskålssalat.
Man kan vælge ikke at presse alt væde ud af grøntsagerne også servere dem til ved siden af (filén giver meget væske fra sig, så der er rigeligt til saucen).