Farseret porrer af rådyr/Krondyr/Dådyr
Retten kan serveres med nye kartofler og hvid flødesauce med ærter og gulerødder

Portioner 4 pers.
Tilberedelsestid 45 minutter
INGREDIENSER
-Hakkekød evt. med lidt bacon iblandet
– Porrer- Æg (1 pr.porrer)
– Mel (6 spsk. eller så farsen er lidt fast)
– Salt og peber
– Skalotteløg (1 pr. Porrer)
– Hvidløg(1/2 båd pr. Porrer)
– Frisk Timian (1/2 dl.pr. Porrer)
– Pankorasp
– 1/2 dl. Fløde
– En IKEA Madplasticpose af de store
FREMGANGSMÅDE
– Rens porrerene og skær dem ud i ca.10 cm. Lange stave.
– Kog dem til de er “bløde” (ca.10-15 min).
– Lad dem afkøle i en si
– Skær dem i halve eller kvarte på langs
– Snit løg og hvidløg fint
– Bland Æg, Mel, Timian, salt, peber, løg og hvidløg og fløde godt sammen med kødet
– Tag en klump fars og bred ud på IKEA posestykket (klip af så der er ca.25 cm i længden).
– Læg porrerstykket på og run stille og roligt farsen omkring porren – sørg for den lukker helt, samt i enderne.
– Vend i Pankorasp, til den er helt fyldt med rasp hele vejen rundt, samt i enderne
– Varm panden godt op med olie og tilsæt Lurpak- Læg stykkerne på panden og steg på alle flader og kanter(også i enderne)Serveres med kogte kartofler og en opbagt sauce, som er lavet af vandet fra porrene
Et godt tip til at lave fars er at iblande Frisk Timian og Rosmarin, løg og hvidløg, salt og peber, samt lidt bacon i kødstykkerne når man hakker kødet. Så står man ikke og mangler de ting “på dagen” når man skal lave mad af hakkekødet, samt får det liv at trænge ind, når kødet modner i vaccum i køleskabet inden nedfrysning.
BILLEDER





