Lever i flødesauce Alá Avi
Ingredienser:
– Rådyrlever/Dåvildtlever/Sikavildt lever/ Krondyrlever, hvad du nu lige har skudt
– Skalotteløg, hvidløg, rødløg
– Frisk ingefær
– Chilli olie
– Cashewnødder
– Fløde
– Smør
– Frisk Timian og Rosmarin
– Akacie honning
– Mel
– Smør
– Olie
– Kulør
– Vildt boullion
Fremgangsmåde:
– Skær lever fri af sener, til den er helt pæn og ren. Skær leveren i skiver af ca. 1 1/2 cm. I tykkelsen.
– Bland mel, Timian og rosmarin, salt og peber og dyp leverstykkerne heri
– Varm olien i geyden og når det er godt varmt tilsætter du rigeligt smør og finsnittet løg (bare et halvt).
– Steg leverskiverne i gryden, til de er godt stegt og hævede op og fisk dem op ad gryden og på en tallerken
– Steg løg og hvidløg i tynde skiver og lidt mere smør, i den samme gryde, som du lige har stegt kød i. Hæld akaciehonning over løgene (ca. 1 spsk.) 1/2 dl. Vand ved – nu bliver dine løgringe klare og bløde.
– Læg leverstykkerne tilbage i gryden og hæld mørk øl henover dem, til de er dækket, tilsæt fløde, Vildt boullion og champinon.
– Riv lidt ingefær hemover og dryp lidt chilliolie i saucen.
– Lad simre, gerne i et par timer under låg mørk med kulør
– Tilsæt resten af fløden og kog op og lad atter simre
Serveres med nykogte ris og et glas godt krydret rødvin
Jeg som ellers slet ikke bryder mig om lever, hvis det ikke er i en postej – spise som en gal
Er godt tip, er at skære det i små vitte bidder, det gør at saucen bedre kommer til sinret med leverstykkerne (og leveren smager kanpt så “leveragtigt”) man kan tygge denne ret uden tænder







