Rådyrkølle i stegeso ”Fru Römertopf” Alá Avi
Så fik jeg kreeret den bedste bukke kølle nogensinde Den fik lov at tage mødommen for min helt nye “Römer Toph” – først i saltlage i tre timer, så efterfølgende i ovnen i 5 timer ved 80 grader imens familien hyggede i zoo og i 1 time ved 180, sammen med kartoflerne. Det var fantastisk.
Saltlage:
Ingredienser:
To gulerødder 4 waldnødder 10 cm. Porrer Lidt chilli 1/2 tsk. Ingefær 1 stort løg 2 fed hvidløg 1 mørk øl 5×5 cm. Knoldselleri | 500 g. Salt 30 g. sukker 2 spsk. honning 150 g. Nitritsalt (kan udelades) 8 L vand Peber Frisk Timian Frisk Basilikum Frisk Rosmarin |
Fremgangsmåde:
-Det hele hakkes og koges – køles derefter helt af, kødet kan nu ilægges (3 timer). Jeg bruger det til mit røgede kød – så ligger det i lagen ca. 3 dage inden det ryges.
Ovnbagning:
To små gulerødder 4 waldnødder 2 spsk. Olie Smør (Lurpak) 10 cm. Porrer Lidt chilli 1/2 tsk. Ingefær 1 stort løg 2 fed hvidløg | Peber Frisk Timian Frisk Basilikum Frisk Rosmarin 5×5 cm. Knoldselleri 5 champinon Bacon i tern Bacon i slices 1 mørk øl |
Fremgangsmåde:
-Hak alle grøntsager og læg dem i bunden af stegesoen.
– Fyld køllen op indvendigt med bacon tern og krydderurter.
– Beklæd køllen med Lurpak smør stykker, bacon slides og drys hakkede waldnødder hen over.
– Læg stegen i soen og hæld øllen henover og læg låg på. Stil soen i en kold ovn og lad den stege i 5 timer ved 80 grader. Til sidst en time ved 180 grader.
Husk at lade stegen hvile inden du skærer den ud, for mig passede det fint med tiden det tog for mig, at lave opbagt sauce af væden fra stegen.


