Jægerens hønsekøds-suppe Alá Avi
Ingredienser:
– 1 løg
– 2 fed hvidløg
– 1 spsk. Honning
– 1/2 Æble
– 1 tsk. Frisk ingefær
– 1 pose suppeurter (Lidl)
– Lidt frisk timiank
– Salt og peber
– En moden banan
Fremgangsmåde:
– Pluk hønerne, til de er helt uden fjer og fjersække.
– Åben dem i bunden og tag indvoldene ud, herefter skylles de i koldt vand
– Læg hønerne i en stor tykbundet gryde og hæld koldt vand på, til hønerne er godt tildækket.
– Kog i ca.2 timer og skum løbende “affald” som ligger i vandoverfladen fra med en suppe-si-ske
– Når vandet er helt rent og fint tilsættes suppeurter, timian, løg og hvidløg, ingefær og æble
– Nu koges suppen for lidt svagere varme i ca.6-10 timer. Herefter køles den langsomt ned, ved at stå på komfuret.
– Suppehønerne tages op, æble øg løg tages fra
– Kødet løsnes fra benene og “rives” i strimler, til brug for tilførsel senere, eller som kød til tarteletter
– Suppen hældes op i portioner, som passer med antal af jægere, samt laves der portioner af kødet ligeså
– Det kan tilvælges at strø lidt sesamfrø og chilliolie og banan skiver hen over ved servering.
Portionerne nedfryses, og tages op dagen i forvejen og opvarmes inden afgang.
Serveres varm, fra thermokanden i tårnet/stigen, stolen, evt. med en “humpel” brød til (Lidl har gode runde små fladbrød).
Disse portioner er også super gode til ældre mennesker, eller folk som bor alene, da det er sundt, nærringsrigt og nem mad at tilberede(skal jo bare varmes op).
Der kan også vælges at tilsætte nudler og/eller kød/melboller.
Knæk og Bræk! Træk og Slip!







